For Universities  For Companies          

J1 Visum en het DS-2019 Formulier

Het visum dat je nodig hebt om stage te kunnen lopen heet het J1 Visum. Met de J1 Visum aanvraagservice van IO New York zorgen wij ervoor dat je visumaanvraag gemakkelijk en spoedig verloopt.

Kwaliteiten van IO New York's Visumsupport
 • Zorgvuldig en spoedig afgehandeld;
 • 100% slaginspercentage in 2016 en 2017;
 • De juiste prijzen voor het DS-2019 formulier en jouw visumaanvraag.

stage visum Amerika

IO New York had in 2016 het hoogste slagingspercentage van de samenwerkende organisaties in Nederland met de grote drie sponsororganisaties uit Amerika. Dit komt onder andere omdat de visumaanvragen bij IO New York door bemiddelaars worden afgehandeld die voorheen bij deze sponsororganisaties hebben gewerkt. Hierdoor heeft IO New York de expertise in huis om ervoor te zorgen dat jouw visumaanvraag secuur en zorgvuldig wordt afgehandeld.

Zelf een stage in gevonden?
Heb je zelf al een stage gevonden in Amerika en ben je op zoek naar een organisatie die je kan helpen bij het aanvragen van het benodigde DS-2019 formulier en het J1 visum? Neem dan gerust contact met ons op. Wij begeleiden zowel studenten van IO New York als studenten die zelf een stage hebben gevonden bij het aanvragen van het benodigde J1 stagevisum voor Amerika.

Kosten J1 Visum
De kosten inclusief het DS-2019 formulier, SEVIS Fee, kosten Consulaat en J1 visum support bedragen $1.345 (€1.090 koers Euro=1/Dollar=0,80). Hieronder staan alle kosten duidelijk beschreven en waarvoor deze zijn:

Je moet eerst het DS-2019 formulier aanvragen bij een Amerikaanse sponsororganisatie, voordat je het J1 visum kunt aanvragen. Het is de rol van de sponsororganisatie om zowel de stagiair, de stage zelf, als het stagebedrijf te controleren of deze voldoen aan de voorwaarden zoals die gesteld zijn in het J1 visum. Het DS-2019 formulier kan dus alleen worden uitgegeven door een erkende Amerikaanse sponsororganisatie. De kosten hiervoor bedragen $795,-. De aanvraag van dit formulier duurt gemiddeld vier weken.
De stagiaire die in het bezit is van het J1-visum moet tijdens zijn stage in contact blijven met zijn sponsorganisatie. Dit kan via het online SEVIS Systeem. Deelname aan dit systeem is door de U.S. Department of State verplicht gesteld. Op de volgende pagina kan je je betaling voor aanmelding bij het SEVIS regelen:https://www.fmjfee.com/i901fee/index.html.
Nadat jij je sponsorship geregeld hebt en het DS 2019 formulier hebt ontvangen, kun je je melden bij het Amerikaanse Consulaat om het J1 Visum aan te vragen.
Met de J1 visumaanvraag service zorgen wij ervoor dat het visumaanvraagproces zorgvuldig, soepel en gemakkelijk verloopt. Wij staan tijdens het gehele proces in contact met jou, je stagebedrijf en de Sponsororganisatie in Amerika.
Totale kosten J1 Visum: $1.345 (€1.090 - Met de huidige koers van €1/$0.80)

Eventuele aanvullende kosten:
Alle J1 Visum deelnemers zijn in het bezit van een zorgverzekering die voldoet aan de voorwaarden die zijn samengesteld door de U.S. Department of State. Alle deelnemers krijgen bij aanmelding van IO New York een overzicht van deze voorwaarden, zodat je meteen met jouw verzekeringsmaatschappij kunt overleggen of jouw verzekering aan deze eisen voldoet.

In sommige gevallen voert je sponsororganisatie een inspectie uitvoeren om te controleren of het stagebedrijf de kwaliteitstage kan bieden conform de J1 voorwaarden.
De kosten en mogelijkheden voor een spoedprocedure verschillen per sponsororganisatie. Met een spoedprocedure kan je visumaanvraag in principe binnen vier weken rond zijn.


Nu Aanmelden

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (0)6 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)ioabroad.com
 • Address:
  Entrepeneur Hub:
  De Stadstuin
  3526 KS, Utrecht,